Фотомясто - много за фотографията под един покрив ·

 

Услуги

Начало - Услуги - Поръчай онлайн

Поръчай снимки онлайн Цени Помощ

Цени

×

ПОМОЩ

Как да направя поръчка?

За да направите е поръчка е необходимо да изберете от секция Фотографски услуги - Поръчай снимки онлайн. Следват няколко лесни стъпки:

1.Въведете вашите данни - име, адрес, телефон и електронна поща. В полето коментар може да направите допълнителен коментар .За да преминете към следващата стъпка, натиснете бутон Продължи.

2.Посредством бутон Избери файл, подберете желания файл от вашия компютър. Изберете размер, брой копия, тип хартия - гланц/мат и вид на копиране на Вашите изображения - Full image/цяло изображение/, Full paper /Изображението заема цялата площ на избрания формат/ или по избор на оператора. Ако прикачвате архивирана папка, отбележете броя на съдържащите се изображения в архива в поле Брой снимки в архив. В полето коментар може да добавите допълнителни изисквания ако имате такива.

3.Натиснете бутон - Качи файла. Прикаченото от Вас изображение ще се визуализира.

4.Повторете същите стъпки докато добавите всички изображения за копиране.

5.В поле Получаване отбележете как желаете да получите готовите снимки - на място в нашия магазин или с куриер на посочен от Вас адрес.

6.Натиснете бутон Поръчай.

7. На екрана ще се появи съобщение - Вашата поръчка е приета успешно. Ние ще се свържем с вас на посочените от вас телефон и email.

8. На Вашата електронна поща ще получите съобщения за статуса на поръчката Ви. След като поръчката бъде приета и обработена ще получите ново съобщение съдържащо датата и часа на които може да получите готовите снимки.

От какви файлове мога да поръчам он-лайн снимки?

1.Файлове *.jpg, *.jpeg,*.jpe,*.png,*.pns, tiff, архиви с разширение .zip, .rar, или .tar

Файлове в други графични формати няма да бъдат приети от формата за он-лайн поръчка!

2. В случай, че Вашите изображения са в друг графичен формат, може да ги конвертирате посредством софтуер за конвентиране.

3. Конвертирането на файловете може да се извърши и от нас като услугата се таксува допълнително. За целта е необходимо да ги архивирате в ZIP, RAR или TAR файл и да изпратите архивирания файл през формата за онлайн поръчка.

Как най-лесно мога да изпратя за копиране по-голям брой файлове?

Пригответе желаниете от Вас файлове в отделна папка и я архивирайте в един от следните формати:ZIP, RAR или TAR. Готовият архивиран файл прикачете във формата за онлайн поръчка.

Как да архивирам файловете, които желая да ви изпратя за копиране?

Всеки съвременен компютър има вградена към Windows архивираща програма.Копирайте файловете в папка на вашия компютър. Поставете курсора на мишката върху вече готовата папка и натиснете десния бутон на мишката. С левия бутон на мишката кликнете върху архивиращата програма Add to archive.... Ще се появи нов прозорец, в който може ако желаете да изберете име и формат на архива. Натиснете бутон OK. Активира се прозорец в който се наблюдава процесът на създаване на архивирана папка, измерван в %. Архивирана папка със формат .zip или .rar e готова за прикачване.

Каква е максималната големина на файл, който мога да прикача за копиране през формата за онлайн поръчка?

Максималната големина на всеки отделен файл, който можете да прикачите е 80 МВ. В една поръчка можете да прикачите толкова файлове колкото желаете, стига всеки един от тях да е до допустимия размер.

На каква хартия ще бъдат копирани снимките ми?

В процеса на поръчка ще може да изберете дали снимките да бъдат копирани на матова или гланцова хартия.

Размер на файла/С какво качество трябва да са снимките които качвам за печат

Качеството на отпечатаното изображение  зависи от резолюцията на изображението, което сте подали за печат. Трябва да знаете, че понякога независимо от размера на изображението и неговите точки на инч е възможно то да бъде или не отпечатано с добро качество. Качеството на едно изображение се определя и други фактори като: контраст, цветен шум, наличието на допълнителна обработка, динамика на цветовете,преоразмеряване, както и от избора на медията, на която то ще бъде отпечатано.  Препоръчително е размерът на файловете за снимки с формат 9х13, 10х15 и 13х18 да не бъде по-малък от 1200х1800px, а за формат на снимките 15х21 и 20х30 - не по-малък от 2400х3600px при резолюция 300ppi. Ако имате съмнения дали качеството на вашия файл е достатъчно за размера който сте избрали, препоръчваме преди поръчка да се консултирате с нас.

За колко време ще бъде изпълнена поръчката ми?

Поръчките направени през онлайн формата са със срок на изпълнение 3/три/ работни дни.  Този срок подлежи на потвърждение от наша страна. В случай, че сте направили Вашата поръчка в извънработно време, срока започва да тече от момента на получавенето и при нас в работно време. Възможно е срокът да бъде удължен при голям обем поръчки, по-голяма натовареност и др. Точното време когато ще може да получите поръчката си ще Ви  бъде изпратено в съобщение на посочената от Вас при поръчката електронна поща.

Кога ще получа поръчката си, ако избера опция - "Доставка с куриер за моя сметка"?

Поръчката Ви ще бъде обработена в срок от 3 /три/ работни дни след получаване на файловете в рамките на  работното ни време, и ще бъде предадена на куриер за доставка към Вас в следващите 24 часа след приключване на обработката. Т.е. поръчката с доставката отнема между 4-5 дни.

Може ли срокът за изпълнение на поръчката ми да бъде по-кратък и ще има ли разлика от обявените цени?

Обявените цени за онлайн копиране на снимки са валидни за поръчки със срок на изпълнение 3 работни дни . Срокът за изпълнение би могъл да бъде и по-кратък, след потвърждение от наша страна за техническа възможност. Поръчката Ви ще бъде приета като експресна заявка и ще бъде таксувана съгласно ценоразписа в магазина. За повече информация, се свържете на посочените координати за контакт.

Могат ли файловете да бъдат изпратени извън формата за поръчка?

Поръчки за онлайн копиране на снимки се приемат единствено чрез коректно попълване на формата за поръчка. Поръчки без прикачени файлове, а с линкове към външни сървъри не се таксуват по обявените тарифи и могат да бъдат приети след като наш служител се свърже с Вас за потвърждение.

 

 

Други въпроси:


1. Поръчах конвенционално принтиране  /Full image/  от дигитално изображение и се получиха бели кантове. Защо?

Дигиталните образи имат по-малка ширина от изображенията, направени с конвенционални филмови камери. По тази причина имаме различни формати, “конвенционален”, “дигитален” и “традиционен”, като всеки един от тях е приспособен към съответния размер на образа. Ако решите да получите образ, заснет с дигитален фотоапарат, принтиран върху хартия с конвенционален формат, може да получите снимка с бели полета от двете страни заради по-малката ширина на образа, който сте принтирали.

2. Каква е разликата между “дигитален”, “конвенционален” и “традиционен” размер?

Ние използваме “дигитални размери” за принтиране при съотношение между ширината и височината на образите 3:4, тъй като това е най-често срещаният размер за дигитални фотоапарати/камери, и “конвенционални размери” за принтиране при съотношение 2:3, тъй като използващите 35-мм филми са свикнали с него. “Традиционните размери” от 5’’х7”, 8”х10” и 10”х12” не съответстват на нито едно от тези аспектни съотношения, но са все още популярни, поради което ги и предлагаме.

3. Какво е аспектно съотношение?

Аспектно съотношение е съотношението между ширината и височината на един образ. Квадратът има аспектно съотношение 1:1, тъй като височината винаги е равна на дължината – на всяка една единица височина има същата единица дължина. Аспектното съотношение на правоъгълник се получава чрез сравняване на дължината с височината. При принтиране 4”х6”/10х15 см/, този правоъгълник има две единици височина на всеки три единици дължина, и оттук аспектното съотношение е 2:3.

Най-лесният начин да си представите това е да си спомните за телевизорите. Всички бяхме свикнали с формата на традиционния телевизор (който има аспектно съотношение 3:4). После се появиха по-дълги широкоекранни телевизори. Сега, когато гледаме стари програми или видео филми, ние понякога виждаме бял контур в лявата и дясната част на екрана, защото аспектното съотношение на предаването е по-късо, отколкото аспектното съотношение на широкоекранния телевизор.
Повечето дигитални фотоапарати/камери предават образи в аспектно съотношение 3:4, въпреки че дигиталните фотоапарати SLR използват аспектно съотношение 2:3 а някои може да бъдат настройвани и на двете. Ако искате да избегнете орязване (в резултат на което главите може да бъдат отрязани, например) вие трябва да изберете принтиране с аспектно съотношение, което съответства на образа.

Ако не се страхувате от математиката, можете да изчислявате аспектното съотношение на вашите образи. Погледнете в наръчника на фотоапарата си за неговата резолюция (напр. 2048х1536). Разделете по-голямата цифра на по-малката.Ако получите 1.33 (например 2048 делено на 1536), тогава ви трябват принтирания с “дигитален” размер, например 4”х5.3” (защото 5.3 делено на 4 е равно на 1.33). Ако получите 1.5 (например 3000 делено на 2000), тогава ви трябва принтиране с “конвенционален” размер, напр. 4”х6” (защото 6 делено на 4 е равно на 1.5).

В случай, че не намирате отговор на Вашия въпрос може да се свържете с нас на посочените в сайта координати.

×

Captcha нов код
Въведи кода в полето отгоре!

Съгласявам се с общите условия!

Файл (jpg, png, tiff, zip, rar, tar | Максимална големина: 80 MB):

Уважаеми клиенти, тази секция е в процес на реконструкция и промяна. Към момента не можем да приемем и обслужим поръчки за онлайн копиране направени през платформата.

За повече информация как да направите Вашата поръчка моля свържете се с нас на телефон 0882629254.

*Размер:

9 x 13 cm брой копия

10 x 15 cm брой копия

13 x 18 cm брой копия

15 x 20 cm брой копия

20 x 30 cm брой копия

30 x 40 cm брой копия

30 x 45 cm брой копия
*Тип хартия:

*Брой снимки в архив:


Попълва се ако каченият от Вас файл е архив!
*Вид:

Full Image ×
Full Paper ×
1

Данни за поръчка

Име:
E-mail: --
Телефон: --
Град: --
Адрес: --
Коментар: --
Промени